Би следвало да има облекчение в обществото след като зловещото

...
 Би следвало да има облекчение в обществото след като зловещото
Коментари Харесай

Опашката на шесткратното убийство

 Би следвало да има облекчение в обществото откакто злокобното ликвидиране на шестима души завърши със гибелта на обвинения. Но не е по този начин, оказа се, че търсените за закононарушения лица като Росен Ангелов са над 10 000, от тях близо 600 са с влезнали в действие присъди. Те са измежду нищо не подозиращите жители и заплашват живота им. Причината е една съществена – липса на добра връзка на осведомителния поток сред обособените звена в Министерство на вътрешните работи и останалите институции, борещи се с незаконния свят.
Има и една характерна законодателна причина, призната явно под напън от правозащитните НПО-та. Тя е, че от 2014 година не може да се подслушват разследвани лица и обвързваните с тях близки, както и да се наблюдават разпечатките на телефонните им диалози. Което освен дава късмет нарушителите да се измъкнат, само че и оказва помощ да осъдят страната в Страсбург, както са го направиха околните на търсен за две убийства пред дискотека “Соло ” юноша.

Ситуацията се отежнява от хора, работили в системата на службите като настоящия водач на Костовата партия ДСБ, Атанас Атанасов, по прочут като джобния военачалник, който вместо да поеме своята част от отговорността за настоящето положение на системата, налива масло в огъня и сее интриги. Лицемерното търсене на политически дивиденти, обаче е рисков бумеранг, тъй като цената за това са почтените жертви.

Изводите са транспарантни. Политическите напъни на изхвърлени от Народното събрание политици са безполезни, те обслужват само подсъдните олигарси. Вторият извод е за ръководещите, които и да са те - не трябва да се жалят средства за съвременни осведомителни технологии в институциите, призвани да се борят с престъпността. Не по-малко значителен е и другият – законодателите не би трябвало да се поддават на натиска на псевдозащитници на човешките права. Демокрацията няма да пострада от ограничението на някои права, в интерес на сигурността на жителите.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР